Csak egyetlen tananyagot kellene elkészítened, de nem találsz egyszerű és gyors megoldást erre a problémára?

A scormeditor-t éppen neked találtuk ki!

Tananyagfejlesztési munkáink során gyakran tapasztaltuk, hogy a főiskolai, egyetemi oktatóknak csupán egy-két SCORM anyagot kellene létrehozniuk a leggyorsabb és legköltséghatékonyabb módon. Nincs lehetőségük keretrendszereket telepíteni, nem kívánnak egész elearning rendszer kiépíteni, mindössze néhány tananyag elkészítése a céljuk.

Sajnos a jelenleg elérhető, számítógépre telepítehető szerkesztők nem nyújtanak igazán jó megoldást erre a helyzetre. Mi a probléma ezekkel?

  • a program telepítést igényel így csak az adott számítógépen érhető el, ha valaki otthoni is és a munkahelyén is szeretne dolgozni a tananyagon azt nehézkesen tudja csak megoldani,
  • nem lehet igazán szép tananyagokat létrehozni velük,
  • nem tudja egyszerre több szerző végezni a szerkesztést,
  • a későbbi korrekció, javítási lehetőségek nehézkesek,
  • nincs verziókövetésre mód.

A ScormEditor oldal a széles körben használt és elismert ILIAS nyílt forráskódú elearning keretrendszert használja a tananyag előállítására. A regisztrációt követően a tananyag létrehozásával egy hozzáférést kapsz az ILIAS szerkesztő felületéhez, ahol nincs más dolgod, mint megírni az anyagot. Ha készen vagy a szerkesztéssel, készíthetsz egy exportot, amit le tudsz tölteni és fel tudsz használni más ILIAS vagy MOODLE keretrendszerekben. Emellett készülhet egy olyan export is, amit megoszthatsz tanítványaiddal is, ők pedig a ScormPlayer alkalmazáson keresztül offline is olvashatják.

Biztosítunk különböző stílus sablonokat is, melyeket szabadon használhatsz, de ha ezek között nem találsz megfelelőt, bátran létrehozhatsz saját stílus elemeket is, így egyedivé téve tananyagod.

Ha többen dolgoztok egy tananyagon az sem gond, megoszthatod kollégáiddal szerkesztési jogot, így ők is hozzáférhetnek az anyaghoz.


Ha segítségre van szükséged a szerkesztéshez, itt találsz leírást. Amennyiben nem kaptál minden kérdésedre választ, keress bennünket elérhetőségeink bármelyikén, állunk rendelkezésedre!

Jó munkát kívánunk!