Az alkalmazás előnyei

A tartalom és tananyag menedzselő távoktatási rendszerek egy egyszerű böngészőn keresztül képesek az elearning tananyagok megjelenítésére, így felmerülhet a kérdés, hogy miért tölts le külön egy mobil alkalmazást emiatt.

Azon funkciók miatt, amit a böngésző nem nyújt neked, mégpedig

  • az offline használat
  • a tananyag megoszthatósága
  • a megjegyzések és értékelések rögzítése.

A ScormPlayer mobil alkalmazás a scormeditor.com oldallal kommunikál, így a weboldalon történő ingyenes regisztrációt követően tudod használni az appot.

Az alkalmazás funkciói
Bejelentkezés – a mobil alkalmazás egy email fiókhoz van kapcsolva, melyet a weboldalon történt regisztrációkor rögzített a rendszer. Ezt a fiókot csak egyszer, az alkalmazás letöltését követő első indításkor kell csupán megadnod.
Az alkalmazás elindítását követően a következő menü pontokat fogod látni magad előtt:

Tananyag lejátszása – az aktívnak kiválasztott tananyag megtekintését jelenti. Egyszerre mindig egy tananyag aktív – ennek a címe olvasható a menük fölött, továbbá a „Tananyagok kezelése” menüpontban a tananyag címe előtti ikon jelzi -, azt tudod elindítani.

Ha váltani akarsz egy másik tananyagra, akkor azt a „Tananyagok kezelése” menüpontban teheted meg.

A tananyagnak van egy tartalomjegyzéke, amelyben az egyes fejezetek közötti váltásra van lehetőség, a képernyőn megjelenő lapok között pedig a lap tetején és alján található Előző és Következő gombok segítségével tudsz lapozni.

A tartalomjegyzék megnyitása a fejléc bal oldalán található ikonra kattintva történik.

A tananyag bezárására szintén a fejlécben található ikonra kattintva van lehetőséged.

Előfordulhat, hogy a tananyagod tartalmaz különböző médiaelemeket. A képeket megérintve megtekintheted azokat teljes méretükben, a videók helyén pedig egy ikont fogsz találni, ezzel a telefonodon lévő médialejátszó alkalmazás segítségével tudod megnézni.

Tananyagok kezelése – ebben a menüpontban tudod kiválasztani a tananyagot, amit használni szeretnél, illetve itt van lehetőséged a letöltött tananyagok törlésére is.

A listában mindig jelezzük neked, hogy melyek azok az anyagok, amelyekből friss verzió érhető el.

Tananyagok letöltése/újratöltése – a weboldalon létrehozott, publikált tananyagok alkalmazásba való letöltése történik ebben a menüpontban.

A tananyagokat több csoportba osztottuk a könnyebb kezelés miatt:

  • Saját tananyagaim – ezek az általad létrehozott tananyagok
  • Velem megosztott – ezek azok, melyeket más felhasználók osztottak meg veled
  • Letöltött publikus tananyagok – itt találod azokat a bárki számára elérhető publikus anyagokat, amelyeket már letöltöttél a mobilodra.

Beállítások – a betűk mérete, a képernyő elforgatásának engedélyezése lehetséges ebben a menüpontban.